megtekintve: 8 692 alkalommal
elkészítve: 102 alkalommal megfőztem én is
A szósz elkészítése: a befőtteket a levükkel együtt egy lábasba öntöm. Hozzáadom a vizet, a fahéjat, a szegfűszeget, a vaníliás cukrot.
A főzőtejszínt csomómentesre keverem a liszttel, majd a gyümölcsléből teszek bele egy kicsit, ezzel hígítom. Ezt is hozzákeverjük.
Most teszem fel a tűzre. Mire elkezd forrni, besűrűsödik. Még két percig forralom, és ha szükséges még tehetek bele cukrot. Én nem tettem bele, ha a hús miatt, de természetesen aki szeretne tehet bele, saját ízlése szerint. Vagy aki inkább magában fogyassza. :)
A párolt hús elkészítése: A darált húst, az apróra vágott hagymával, leveskockával(amit én belemorzsoltam) sóval, fűszerköménnyel és egy icipici vízzel felteszem a gázra egy kevés olajon megpárolom. Amikor elpárolgott saját leve, és a víz, még pirítok rajta egy kicsit.
Amikor a hús is elkészült, tálalom is. :)
főzési idő: 10 min
A szószhoz:
70 dkg meggybefőtt
2 dl főzőtejszín
10 g vaníliás cukor
1 kk őrölt fahéj
2 db szegfűszeg
2 ek cukor
4 púpozott ek liszt
3 dl víz
A párolt húshoz:
30 dkg darált hús
1 fej vöröshagyma
2 ek étolaj
1 db leveskocka
0.5 dl víz
ízlés szerint őrölt fűszerkömény
ízlés szerint só