rejtvénylapok háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Mogyorókrémes epertorta recept

A recept értékelése: 3,9 pont
  • 75 min
  • könnyû
  • közepesen olcsó

megtekintve: 392 alkalommal

elkészítve: 7 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Kard Éva

Szavazok

Havi receptverseny

Ez a recept részt vesz a havi receptbeküldő versenyben. Szavazz rá ha tetszik





További receptek...

Elkészítése

A porcukorhoz adjuk hozzá az egész tojásokat, és a vaníliás cukrot, majd keverjük jó habosra.

Amikor már jó habos, állandó keverés mellett csorgassuk hozzá a forró vizet, majd keverjük tovább 1-2 percig.

Ezután szitáljuk hozzá a lisztet, majd egy keverőkanállal óvatosan, keverjük, forgassuk össze.

A tortaformát béleljük ki sütőpapírral, majd egyenletesen öntsük bele a masszát.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 15 perc alatt süssük készre a piskótát.

A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formába, majd a sütőpapírral együtt helyezzük rácsra és hűtsük ki.

A mogyorót diódarálón daráljuk le, vagy késes aprítóval őröljük apró darabosra.

A porcukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a tejfölt, a darált mogyorót, majd keverjük alaposan össze.

A vizet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a porzselatint, és addig keverjük, míg teljesen feloldódik, éppen csak langyos lesz.

Ezután öntsük a mogyorós keverékhez, és szintén keverjük alaposan össze.

A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan, hogy a hab ne nagyon törjön, keverjük hozzá a mogyorós keverékhez.

A tortaformát béleljük ki sütőpapírral, helyezzük bele a teljesen kihűlt piskótát, majd egyenletesen kanalazzuk rá a mogyorókrémet.

Ezután tegyük be a hűtőbe pár órára, hogy a krém teljesen megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.

Az epret csumázzuk ki, alaposan mossuk meg, csepegtessük le, majd vágjuk félbe.

Ezután a felezett eperszemekkel rakjuk ki a torta tetejét.

A tortazselét készítsük el a tasakon lévő leírás szerint, hűtsük éppen csak langyosra, majd vonjuk be vele a tortát.

Ezután tegyük vissza a hűtőbe, hogy a tortazselé kellően megdermedjen.

sütési idő: 15 min
hőfok: 170 °C
sütési mód: légkeverés

Személyes jó tanács

Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből a tortát, ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.

Hozzávalók

Piskóta hozzávalói 24-cm-es tortaformához:

9 dkg liszt (Nagyi süteményliszt)
9 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
3 db tojás (nagy)
2 ek forró víz

Mogyorókrém hozzávalói:

20 dkg török mogyoró
20 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
3 dl tejföl
10 gramm porzselatin + 0,5 dl víz
3 dl Hulala

Epres rész hozzávalói:

50 dkg eper
1 cs piros tortazselé

Kövess minket a Facebookon is!