

megtekintve: 12 043 alkalommal
elkészítve: 236 alkalommal megfőztem én is
A keverőtálba tegyük bele a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd adjuk hozzá az egész tojásokat.
Ezután keverjük jó habosra, majd állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a forró vizet, és keverjük még 1-2 percig.
Ezután szitáljuk hozzá a lisztet, majd fakanállal, óvatosan keverjük, forgassuk össze.
A sütőformát béleljük ki sütőpapírral (v. zsírozzuk és lisztezzük ki), majd egyenletesen simítsuk bele a masszát.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 12-15 perc alatt süssük készre. (Én légkeverésnél 160 fokon, 12 percig sütöttem)
A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra és hűtsük ki teljesen.
A porcukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a rumot, és a felkockázott puha vajat, majd keverjük jó habosra.
A pudingport keverjük simára a tejjel, majd állandó keverés mellett főzzük sűrűre. A tűzről levéve, rögtön adjuk hozzá az apróra tördelt csokoládét, majd addig keverjük még felolvad, és a massza teljesen kihűl.
Ezután állandó keverés mellett, apránként adjuk hozzá a vajas keverékhez, majd keverjük simára.
A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd fakanállal, óvatosan keverjük össze a krémmel.
A sütőpapírral kibélelt tortaformába helyezzük vissza a teljesen kihűlt tésztát, majd egyenletesen kanalazzuk rá a krém felét.
Ezután ízlés szerint rakjuk ki a meggyszemekkel, majd szintén egyenletesen kanalazzuk rá a maradék krémet.
Ezután pár órára helyezzük be a hűtőbe (v. tegyük hideg helyre) hogy a krém kellően megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.
A tejszínhez adjuk hozzá a vajat, majd állandó keverés mellett, melegítsük forráspontig.
Ekkor vegyük le a tűzről, majd adjuk hozzá az apróra tördelt csokoládét, és keverjük simára.
A tortát vegyük ki a hűtőből, helyezzük rá egy tálcára, és az éppen csak langyos csokoládékrémmel vonjuk be. (ízlés szerint az oldalát is bevonhatjuk a csokoládékrémmel)
Ezután helyezzük be a hűtőbe, hogy a csokoládékrém teljesen megdermedjen.
sütési idő: 15 min
hőfok: 160 °C
sütési mód: légkeverés
Tálalás előtt a tortát ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.
Tészta hozzávalói 24 cm-es tortaformához:
2 db tojás
6 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
1 ek forró víz
6 dkg liszt
Krém hozzávalói:
20 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
20 dkg vaj
2 dl tej
1 cs csokoládés pudingpor
10 dkg étcsokoládé (70%-os)
2 ek rum
3 dl Hulala (v. habtejszín)
1 üveg magozott meggybefőtt
Ganache krém (csokoládékrém) hozzávalói:
10 dkg étcsokoládé (70%-os)
1 dl Hulala (v. habtejszín)
1 tk vaj