Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Lúdláb torta recept

A recept értékelése: 4,3 pont
  • 60 min
  • könnyû
  • közepesen olcsó

megtekintve: 12 043 alkalommal

elkészítve: 236 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Kard Éva

Elkészítése


A keverőtálba tegyük bele a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd adjuk hozzá az egész tojásokat.

Ezután keverjük jó habosra, majd állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a forró vizet, és keverjük még 1-2 percig.

Ezután szitáljuk hozzá a lisztet, majd fakanállal, óvatosan keverjük, forgassuk össze.

A sütőformát béleljük ki sütőpapírral (v. zsírozzuk és lisztezzük ki), majd egyenletesen simítsuk bele a masszát.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 12-15 perc alatt süssük készre. (Én légkeverésnél 160 fokon, 12 percig sütöttem)

A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra és hűtsük ki teljesen.


A porcukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a rumot, és a felkockázott puha vajat, majd keverjük jó habosra.

A pudingport keverjük simára a tejjel, majd állandó keverés mellett főzzük sűrűre. A tűzről levéve, rögtön adjuk hozzá az apróra tördelt csokoládét, majd addig keverjük még felolvad, és a massza teljesen kihűl.

Ezután állandó keverés mellett, apránként adjuk hozzá a vajas keverékhez, majd keverjük simára.

A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd fakanállal, óvatosan keverjük össze a krémmel.

A sütőpapírral kibélelt tortaformába helyezzük vissza a teljesen kihűlt tésztát, majd egyenletesen kanalazzuk rá a krém felét.

Ezután ízlés szerint rakjuk ki a meggyszemekkel, majd szintén egyenletesen kanalazzuk rá a maradék krémet.

Ezután pár órára helyezzük be a hűtőbe (v. tegyük hideg helyre) hogy a krém kellően megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.

A tejszínhez adjuk hozzá a vajat, majd állandó keverés mellett, melegítsük forráspontig.

Ekkor vegyük le a tűzről, majd adjuk hozzá az apróra tördelt csokoládét, és keverjük simára.

A tortát vegyük ki a hűtőből, helyezzük rá egy tálcára, és az éppen csak langyos csokoládékrémmel vonjuk be. (ízlés szerint az oldalát is bevonhatjuk a csokoládékrémmel)

Ezután helyezzük be a hűtőbe, hogy a csokoládékrém teljesen megdermedjen.

sütési idő: 15 min
hőfok: 160 °C
sütési mód: légkeverés

Személyes jó tanács


Tálalás előtt a tortát ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.

Hozzávalók

Tészta hozzávalói 24 cm-es tortaformához:

2 db tojás
6 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
1 ek forró víz
6 dkg liszt


Krém hozzávalói:

20 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
20 dkg vaj
2 dl tej
1 cs csokoládés pudingpor
10 dkg étcsokoládé (70%-os)
2 ek rum
3 dl Hulala (v. habtejszín)
1 üveg magozott meggybefőtt


Ganache krém (csokoládékrém) hozzávalói:

10 dkg étcsokoládé (70%-os)
1 dl Hulala (v. habtejszín)
1 tk vaj

Kövess minket a Facebookon is!