megtekintve: 11 068 alkalommal
elkészítve: 220 alkalommal megfőztem én is
1. A tojásokat szétválasztjuk. Elkeverjük a túrót a tojássárgájával, a liszttel, a sütőporral és 4 evőkanál porcukorral. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. Először elkeverünk 2 evőkanál habot a túrós részben, majd apránként hozzáforgatjuk a maradék habot is.
2. A meggyet megmossuk, kimagozzuk, a levét felfogjuk (kb- 2 dl-re lesz szükségünk, ha kell, megnyomkodjuk a gyümölcsöt, vagy vízzel kipótoljuk). A túrós masszából veszünk egy keveset a tenyerünkbe, beletöltünk egy szem meggyet, majd gombóccá formáljuk. Így folytatjuk amíg a massza elfogy. A fánkokat forró bő olajban kisütjük, majd lecsepegtetjük papírtörlőn.
3. Meggyszósz: a keményítőt a meggy levével elkeverjük, hozzáadjuk a 2 evőkanál porcukrot, majd felfőzzük. Közben belekeverjük a maradék meggyet is. A gombócokat meggyöntettel tálaljuk.
kalória: 119 kcal / darab
15-18 darabhoz:
50 dkg túró vagy ricotta
2 tojás
24 dkg liszt
1 csomag sütőpor
4 + 2 evőkanál porcukor
csipet só
30 dkg magozott megy
olaj a sütéshez
1 evőkanál étkezési keményítő