Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Mákos bejgli (glutén- és laktózmentes, cukorbetegeknek is) recept

A recept még nem lett értékelve
  • 45 min
  • egyszerû
  • közepesen olcsó

megtekintve: 1 000 alkalommal

elkészítve: 21 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Picipiros

Elkészítése

1. A tészta hozzávalóit összeforgatjuk, alaposan átgyúrjuk, majd folpackba csomagolva egy órát hűtőben pihentetjük.

2. A töltelék hozzávalóit összekeverjük, majd alacsony láng felett kb 3-4 perc alatt lassan összefőzzük. Hagyjuk kihűlni.

3. A pihentetett tésztát két részre osztjuk, mentes liszttel megintett felületen kinyújtjuk őket 20x25 cm-re. Megkenjük őket a mákos krémmel úgy, hogy mind a négy szélén 2 cm üres részt hagyjunk. Széleiket behajtjuk, óvatosan feltekerjük őket.

4. Megkenjük őket tojássárgájával és hagyjuk hűvös helyen rászáradni. Ezután a fehérjével kenjük le, várunk míg rászárad. Utána tűvel körbeszúrkáljuk a bejgliket, mégegyszer lekenjük fehérjével és előmelegített sütőben 160 fokon aranybarnára sütjük őket. Ha langyosra hűlt, fóliába tekerjük őket.

főzési idő: 5 min
sütési idő: 30 min
hőfok: 160 °C

Személyes jó tanács

Videóreceptem megtalálhatjátok Facebookon: Picipiros Konyhája néven :)

Hozzávalók

2 rúdhoz

Tésztához :
- 250 g rizsliszt
- 60 g mandulaliszt
- 15 g útifűmaghéj liszt
- 50 g vaj
- 150 ml laktózmentes tej
- 1 tk sütőpor
- 1 tk eritrit
- 1 csipet só
- 1 db tojásfehérje
- gluténmentes liszt a nyújtáshoz

Töltelékhez:
- 300 g darált mák
- 150 g eritrit
- 1 db citrom leve és reszelt héja
- 1 db narancs leve és reszelt héja
- 200 ml laktózmentes tej
- 1 tk őrölt fahéj

Kenéshez:
- 1 db tojás

Kövess minket a Facebookon is!