

megtekintve: 1 000 alkalommal
elkészítve: 21 alkalommal megfőztem én is
1. A tészta hozzávalóit összeforgatjuk, alaposan átgyúrjuk, majd folpackba csomagolva egy órát hűtőben pihentetjük.
2. A töltelék hozzávalóit összekeverjük, majd alacsony láng felett kb 3-4 perc alatt lassan összefőzzük. Hagyjuk kihűlni.
3. A pihentetett tésztát két részre osztjuk, mentes liszttel megintett felületen kinyújtjuk őket 20x25 cm-re. Megkenjük őket a mákos krémmel úgy, hogy mind a négy szélén 2 cm üres részt hagyjunk. Széleiket behajtjuk, óvatosan feltekerjük őket.
4. Megkenjük őket tojássárgájával és hagyjuk hűvös helyen rászáradni. Ezután a fehérjével kenjük le, várunk míg rászárad. Utána tűvel körbeszúrkáljuk a bejgliket, mégegyszer lekenjük fehérjével és előmelegített sütőben 160 fokon aranybarnára sütjük őket. Ha langyosra hűlt, fóliába tekerjük őket.
főzési idő: 5 min
sütési idő: 30 min
hőfok: 160 °C
Videóreceptem megtalálhatjátok Facebookon: Picipiros Konyhája néven :)
2 rúdhoz
Tésztához :
- 250 g rizsliszt
- 60 g mandulaliszt
- 15 g útifűmaghéj liszt
- 50 g vaj
- 150 ml laktózmentes tej
- 1 tk sütőpor
- 1 tk eritrit
- 1 csipet só
- 1 db tojásfehérje
- gluténmentes liszt a nyújtáshoz
Töltelékhez:
- 300 g darált mák
- 150 g eritrit
- 1 db citrom leve és reszelt héja
- 1 db narancs leve és reszelt héja
- 200 ml laktózmentes tej
- 1 tk őrölt fahéj
Kenéshez:
- 1 db tojás