

megtekintve: 17 176 alkalommal
elkészítve: 267 alkalommal megfőztem én is
A sűrített tejet dobozostul forrásban lévő vízben, 3 órán át főzzük. Ha kihűlt, kiöntjük egy edénybe, hozzáadjuk a puha vajat, és robotgéppel krémesre keverjük. Letakarjuk, és felhasználásig a hűtőbe tesszük.
A lisztbe belekeverjük a szódabikarbónát. A margarint gőz felett felolvasztjuk, hozzákeverjük a mézet, a tojásokat és a cukrot. Robotgéppel jól összekeverjük. Utána hozzáadjuk a lisztet, pár percig még keverjük, hogy egynemű folyós masszát kapjunk.
Levesszük a gőzről, és sütőpapírral bélelt tepsiben 170 fokon egyenként 6-8 perc alatt 4 lapot sütünk belőle, kihűtjük.
A lapokat egyforma méretűre vágjuk, a széleket a dióval együtt, pár másodperc alatt nagyobb morzsásra aprítjuk.
A lapokat a krémmel rétegezve egymásra rakjuk, a felső lapon és az oldalán is krém legyen. A kész süteményt mindenhol megszórjuk a morzsával, majd lehűtjük.
sütési idő: 7 min
hőfok: 170 °C
sütési mód: alul-felül sütés
- 40 dkg finomliszt
- 1 ek. szódabikarbóna
- 25 dkg margarin
- 3 ek. méz
- 3 db tojás
- 30 dkg cukor
- 5 dkg dió
- 50 dkg sűrített tej
- 20 dkg vaj