

megtekintve: 8 211 alkalommal
elkészítve: 229 alkalommal megfőztem én is
A mézet, a tejet és a margarint felmelegítettem, félretettem hűlni.
A lisztet, a sütőport, a kakaót, a vaníliás cukrot és a mogyorót összekevertem, majd az egészet beledolgoztam a mézes tejbe.
A tésztát vékonyra sodortam és és kb. 10-12 perc alatt megsütöttem.
A marcipánt két lap sütőpapíron a tészta fele méretűre nyújtottam.
A tésztát a sütőből kivéve azonnal félbevágtam.
Az egyik felét megkentem a lekvár felével. Rátettem a marcipánt, a lekvár másik felét, erre pedig a másik tésztát.
Kb. 3*6 cm-es szeleteket vágtam. Egyenként belemártottam a felolvasztott étcsokiba.
A tojásfehérjét a cukorral sűrű mázzá kevertem.
A tetejét ezzel dekoráltam.
sütési idő: 12 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alsó sütés
Sajnos a fénykép nem a legjobb :)
Tészta:
100 g méz
2 ek tej
75 g margarin
200 g liszt
2 ek kakaópor
1 cs. sütőpor
1 cs. vaníliás cukor
50 g darált mogyoró
Töltelék:
200 g marcipánmassza
3 ek lekvár
Mázhoz:
150 g étcsoki
Díszítéshez:
1 ek olaj
1/2 tojásfehérje
100 g porcukor