megtekintve: 9 211 alkalommal
elkészítve: 205 alkalommal megfőztem én is
Zöldbabot megmossuk, nagyon apróra felaprítjuk, sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.
Zsemléket vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk.
Vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk és olajon megdinszteljük.
Egy tálba tesszük a darált húst, hozzáadjuk a kinyomkodott zsemléket, hagymát, lisztet, zsemlemorzsát, tojást, lecsöpögtetett zöldbabot, fűszerpaprikát, és ízlés szerint sózzuk.
Jól összedolgozzuk, gombócokat formázunk, majd süni alakot készítünk belőle.
Olajjal kikent tepsibe helyezzük őket. A spagettit 2 cm hosszúságúra daraboljuk és telebökdössük a süni hátát, majd készre sütjük.
Mikor megsült, egy tányérra helyezzük, és kettévágott olajbogyóval díszítjük az orrát és a szemüket.
főzési idő: 30 min
sütési idő: 25 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Bármilyen zöldségfasírozottal is ki lehet próbálni.
Fasírthoz
50 dkg darált sertéshús
30 dkg zöldbab
2 db zsemle
1 db tojás
1 közepes db vöröshagyma
5 ek napraforgó olaj
só ízlés szerint
2 teáskanál fűszerpaprika
3 csapott ek finomliszt
5 ek zsemlemorzsa
Díszítéshez
5 db fekete olajbogyó
10 dkg spagetti tészta