megtekintve: 8 846 alkalommal
elkészítve: 234 alkalommal megfőztem én is
A citromot és a narancsot alaposan megmossuk, meghámozzuk, és a héjukat apróra vágjuk, levelüket kinyomjuk. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A húst megmossuk, 3 centis darabokra vágjuk és lisztben megforgatjuk.
A citromés narancshéjat két percre forró vízbe tesszük, leszűrjük és megismételjük az eljárást. Összekeverjük a mandulával.
Felforrósítjuk az olajat egy serpenyőben. A csirkedarabokat néhány percig pirítjuk benne. Megsózzuk, borsozzuk, és hozzáöntjük a fehérbort, amitől enyhén megpárolódik. Belekeverünk 6 evőkanál citromlevet és 2 dl narancslevet.
A szószhoz hozzáadjuk a mandulát, és nagy lángon összeforrósítjuk.
Azonnal tálaljuk.
2 citrom
2 narancs
1 kis fej vöröshagyma
80 dkg csirkemellfilé
3 ek. liszt
8 ek. olívaolaj
1 dl fehérbor
10 dkg madulaforgács