megtekintve: 23 850 alkalommal
elkészítve: 296 alkalommal megfőztem én is
A túrót, a sót és a hideg vajat egy tálban gyúrjuk össze. (Ha van rá lehetőség gépel gyúrjuk össze.) Amint csomómentes, gyúrjuk tovább a tojássárgájával és az élesztővel.
Ha ezeket az összetevőket is eldolgoztuk, akkor gyúrjuk bele a lisztet, és dolgozzuk simára. A tésztát tegyük két órára hűtőbe. Ha keményebbre hűlt, gömbölyítsük simára és lisztezett asztalon nyújtsuk ki kb. 2 cm vastagra. Szaggassuk ki kisebb méretű kerek kiszúróval.
A tetejét kenjük le tojás sárgájával és szórjuk meg reszelt sajttal. Szobahőmérsékleten kelesszük fél órát, majd 230 C-fokos előmelegített sütőben 12 perc alatt süssük aranybarnára.
sütési idő: 15 min
hőfok: 230 °C
250 g tehéntúró
250 g vaj
250 g liszt
15 g só
2 db tojás sárgája
10 g élesztő
Kenéshez 1 db tojás sárgája
Reszelt sajt a szóráshoz.