Marlenka háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Tepertős pogácsa recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 105 min
  • könnyû
  • közepesen olcsó

megtekintve: 5 343 alkalommal

elkészítve: 123 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: siklitimi

Elkészítése

első lépes: a tepertőt az újhagymával együtt ledaráljuk.
második lépé: hozzávalókat kimérjük, és szépen belesorakoztatjuk a kenyérsütőgép tartályába. Beállítjuk dagasztás-kelesztés funkcióra, és hagyjuk, hogy a gép dolgozzon helyettünk.
harmadik lépés: Ha készen van, akkor lisztezett munkafelületen átgyúrjuk a tésztát, kb. másfél ujjnyi vastagra nyújtjuk, bevagdossuk a tetejét és kiszaggatjuk.
negyedik lépés: Tepsire pakoljuk, megkenjük a felvert tojással és előmelegített sütőben szép aranysárgára sütjük.

sütési idő: 20 min
sütési mód: alsó sütés

Személyes jó tanács

akinek nincs kenyérsütője, az természetesen kézzel is be tudja dagasztani a pogácsa tésztáját.

Hozzávalók

hozzávaló 1: 50 dkg finomliszt
hozzávalók 2: 5 dkg élesztő
hozzávalók 3: 2 kanál tejföl
hozzávalók 4: 2 db tojás sárgája + 1 db tojás a kenéshez
hozzávalók 5: 30 dkg tepertő
hozzávalók 6: 1 szál újhagyma zöldjével együtt
hozzávalók 7: 1 tk. mustár
hozzávalók 8: 1 kk. őrölt bors
hozzávalók 9: 2-3 tk só (ízlés szerint)
hozzávalók 10: 2 dl tej

Kövess minket a Facebookon is!