megtekintve: 10 165 alkalommal
elkészítve: 233 alkalommal megfőztem én is
első lépes: a tepertőt az újhagymával együtt ledaráljuk.
második lépé: hozzávalókat kimérjük, és szépen belesorakoztatjuk a kenyérsütőgép tartályába. Beállítjuk dagasztás-kelesztés funkcióra, és hagyjuk, hogy a gép dolgozzon helyettünk.
harmadik lépés: Ha készen van, akkor lisztezett munkafelületen átgyúrjuk a tésztát, kb. másfél ujjnyi vastagra nyújtjuk, bevagdossuk a tetejét és kiszaggatjuk.
negyedik lépés: Tepsire pakoljuk, megkenjük a felvert tojással és előmelegített sütőben szép aranysárgára sütjük.
sütési idő: 20 min
sütési mód: alsó sütés
akinek nincs kenyérsütője, az természetesen kézzel is be tudja dagasztani a pogácsa tésztáját.
hozzávaló 1: 50 dkg finomliszt
hozzávalók 2: 5 dkg élesztő
hozzávalók 3: 2 kanál tejföl
hozzávalók 4: 2 db tojás sárgája + 1 db tojás a kenéshez
hozzávalók 5: 30 dkg tepertő
hozzávalók 6: 1 szál újhagyma zöldjével együtt
hozzávalók 7: 1 tk. mustár
hozzávalók 8: 1 kk. őrölt bors
hozzávalók 9: 2-3 tk só (ízlés szerint)
hozzávalók 10: 2 dl tej