

megtekintve: 6 602 alkalommal
elkészítve: 283 alkalommal megfőztem én is
A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét pici sóval keményre verjük, a tojásokat a kakaóval, a vaníliás cukorral sűrű masszává keverjük, majd felváltva hozzáadjuk a lisztet, és a fehérjehabot és közepes méretű tepsibe simítjuk. 180 C fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. ( kb.40 perc).
A krémhez keményre verjük a tejszínt, hozzáadjuk a mascarponét, a leturmixolt gyümölcsöt- amibe keverjük a hideg vízben megáztatott, majd felmelegített zselatin, ízlés szerint cukrot.
A kihűlt piskótát hosszában kettévágjuk, megtöltjük a krémmel, tetszés szerint díszítjük.
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
4 db tojás
3 evőkanál liszt
4 kanál cukor
csipet só
1 vaníliás cukor
1 kanál kakaópor
Krém:
250 ml habtejszín
40-45 dkg erdei gyümölcs ( fagyasztott)
ízlés szerint cukor
25 dkg mascarpone
4-5 lap zselatin