rejtvénylapok háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Hájas,diós kifli recept

A recept értékelése: 3,4 pont
  • 60 min
  • egyszerû
  • olcsó

megtekintve: 3 374 alkalommal

elkészítve: 39 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Edit

Elkészítése

A lisztbe kevertem a sót,a hájjal szétmorzsoltam.
Hozzá adtam a tojás sárgákat és a tejföllel összeállítottam a tésztát.
4 részbe vágtam.
Egyenként 2,5 - 3 mm-re nyújtottam kör alakúra.
8 cikkbe vágtam.
A töltelékhez a tojás fehérjéket a cukorral kemény habbá vertem,hozzá kevertem a darált diót,majd citromlével ízesítettem.
A cikkek szélesebb felére tettem a töltelékből,majd felcsavartam kifli formára.
2 nagy tepsit sütőpapírral befedtem,a kifliket rásorakoztattam.
180 fokon 20- 25 percig sütöttem.
Még melegen vaníliás porcukorral meghintettem.
Nem munkaigényes,nagyon omlós ,szerintem finomabb,mint a hajtogatott leveles.

sütési idő: 20 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Hozzávalók

A tésztához:
50 dkg finomliszt
1 csipet só
30 dkg darált háj
3 db tojás sárgája
2,5 dl tejföl
A töltelékhez:
2 tojás fehérje
20 dkg darált dió
15 dkg porcukor
1 ek citromlé

Kövess minket a Facebookon is!