megtekintve: 10 197 alkalommal
elkészítve: 182 alkalommal megfőztem én is
A piskóta hozzávalóiból szokásos módon piskótát sütünk .( 25/38 ) cm tepsiben. Ha kihűlt vízszintesen kettévágjuk.
A krémhez: A tejet felforralom, a tojások sárgáját kézi habverővel kikeverem a cukorral, a pudinggal, a keményítővel, hozzáadom folyamatosan a forró tejet, majd a lábasba visszaöntve, kicsit kicsit forralva besűrítem. A tejszínt kemény habbá verem, ha a tojásos krém kihűlt először a mascarponét, majd a tejszínhabot keverem hozzá.
Meggyes réteg:A meggyet levével együtt , a cukorral 2 kanál citromlével feltesszük főni, két percig forrni hagyjuk, majd a hideg vízbe áztatott, és kinyomkodott zselatint feloldjuk benne.
Tetejére: A tejszínt feloldom gőz fölött, hozzáadom a csokoládét, majd a tűzről levéve a citromlevet, és a hideg vízben megáztatott kinyomkodott zselatin.
Az egyik piskóta lapra rákenem a kihűlt meggy zselét, 1-2 órára a hűtőbe tesszük, hogy teljesen megdermedjen. Rákenjük a mascarponés krémet, befedem a másik lappal, majd bevonom a fehér csokoládés krémmel. Hűtőbe tesszük, egy pár órára. Tetejét tetszés szerint díszítjük.
főzési idő: 10 min
hőfok: 170 °C
sütési mód: alul-felül sütés
nagyon finom, mutatós sütemény. Kicsit macerás elkészíteni, de az íze kárpótol a sok munkáért.
Hozzávalók a piskótához:
8 tojás fehérje
4 tojás sárgája
10 dkg cukor
15 dkg darált mák
10 dkg kókusz reszelék
10 dkg rizsliszt ( vagy mandulaliszt)
Krém hozzávalói:
4 tojás sárgája
500 ml tej
1 csomag vanília puding
2 kanál keményítő
15 dkg cukor
1 vaníliás cukor
25 dkg mascarpone
300 ml tej
Meggyes réteg:
1 üveg meggy
4 kanál cukor
6 lap zselatin
Tetejére:
200 ml tejszín
20 dkg fehér csokoládé
25 ml citromlé
4 lap zselatin