megtekintve: 10 033 alkalommal
elkészítve: 290 alkalommal megfőztem én is
Elkészítés: A reszelt alma levét ki csavarjuk ,és barna cukorra a fahéjjal megpároljuk. A tejfölt kikavarjuk az étolajjal. A sütött 180 c előmelegítjük. Kiterítünk egy konyharuhát meg locsoljuk vízzel, erre rátesszük az első rétes lapot megkenjük a olajos tejföllel,majd rárakjuk a következő két lapot ,mind kettött szintén megkenjük .
Majd a réteslap szélét megszórjuk a keksz morzsával ,majd rárakunk a párolt almából.
Konyharuha segítségével feltekerjük ,és tepsibe tesszük .Még két rudat készítünk,a rétes tejét is megkenjük az olajos tejföllel,és a sütőbe toljuk kb 20-25 pere .szép piros ropogósra sütjük.
Recés késsel felszeleteljük ,porcukorral ,vagy fahéjas porcukorra megszórjuk.
sütési idő: 40 min
hőfok: 180 °C
A rétes lapokat én miden esetben olajos tejföllel kenem meg.
Hozzávalók: 1 csomag réteslap, 1 kg reszelt alma,20 dkg barna cukor, 1 evőkanál örült fahéj, 3 evőkanál darált keksz, 2 evőkanál porcukor,1 dl tejföl, 2 dl étolaj.