megtekintve: 3 241 alkalommal
elkészítve: 79 alkalommal megfőztem én is
A piskótához a tojásokat habosra keverjük a cukorral, sóval, hozzáadjuk a tejet, az olajat, majd beleszitáljuk a sütőporos lisztet, és hozzáadjuk a kókusz reszeléket.
28x18 cm-es formában ( vagy kerek 26 cm-es tortaformában) 180 C fokon 25 perc alatt megsütjük.
A gyümölcszseléhez a fagyott gyümölcsöt a cukorral felfőzzük, majd hozzáadjuk a hideg vízben megduzzasztott zselatint, és sűrűre főzzük. A formába visszahelyezett piskótára öntjük, majd hidegre tesszük. (1-2 órára). A krémhez a mascarponét, a tejszínt (cukorral) keményre verjük, hozzáadjuk a kókuszt, és a zselére simítjuk. Tetejét fehér csoki forgáccsal díszítjük. Pár órára ismét hűtőbe tesszük.
főzési idő: 10 min
sütési idő: 25 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
nagyon finom, különleges sütemény.
A piskótához:
2 tojás +pici só
100 gr cukor
1 vaníliás cukor
70 gr olaj
50 gr tej
80 gr liszt
1 teáskanál sütőpor
40 gr kókuszreszelék
Gyümölcs zseléhez:
750 gr fagyasztott gyümölcs
50 gr cukor
60 gr hideg víz
9 gr zselatin
Krémhez:
400 ml tejszínhab
50 gr cukor
300 gr mascarpone
40 gr kókuszreszelék
100 gr fehér csokoládé