

megtekintve: 10 160 alkalommal
elkészítve: 286 alkalommal megfőztem én is
Tészta
1.A lisztet, a cukrot, a vajat elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojássárgákat és a hideg vizet. Jól összedolgozzuk, majd legalább 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
2.A hűtőből kivéve lisztezett deszkára tesszük a tésztát, jól átgyúrjuk, majd kb. 5 cm átmérőjű hengert formázzuk belőle. Kb. 1,5 cm-es korongokat vágunk belőle, melyeket nyújtófával ovális alakúra nyújtunk.
3.Az egyik felébe kiskanállal kis kupacot rakunk a kihűtött krémből, majd a másik felét ráhajtjuk, körbenyomkodjuk, és kisebb (6 cm-es) linzerszaggatóval kiszúrjuk. A maradék tésztát újra és újra összegyúrjuk, és új párnácskákat készítünk belőle. Tepsibe sorakoztatjuk. Nekem ebből a mennyiségből 25 db lett.
4.Előmelegített sütőben 210 C fokon 10-15 perc alatt világosra sütjük. A sütőből kivéve porcukorral bőven meghintjük.
Krém
1.A tejet felforraljuk, belerakjuk a levendula virágokat és lefedjük. Ha kihűlt, egy éjszakára hűtőbe rakjuk.
2.Másnap leszűrjük a tejet.
3.A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a keményítőt, majd a hideg tejet is apránként hozzáadagoljuk, majd sűrű krémmé főzzük.
4.Ha megfőtt, hideg vízbe tesszük, kihűtjük, közben kevergetjük, hogy ne bőrösödjön meg a teteje.
főzési idő: 5 min
sütési idő: 15 min
hőfok: 210 °C
sütési mód: légkeverés
Tészta
25 dkg finomliszt
10 dkg cukor
10 dkg vaj
2 db tojássárgája
4 evőkanál víz (hideg)
Krém
2.5 dl tej
5 db levendula
1 db tojássárgája
7.5 dkg cukor
2 dkg kukoricakeményítő