Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Zöldséges sárgaborsóleves recept

A recept értékelése: 4,3 pont
  • 75 min
  • könnyû
  • olcsó

megtekintve: 2 570 alkalommal

elkészítve: 59 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Kard Éva

Elkészítése

A császárszalonnát vágjuk fel kisebb kockákra, adjuk hozzá a zsírt, süssük szép pirosra, majd szedjük ki a zsiradékból és tegyük félre a tálalásig.

Az újhagymát vékonyan karikázzuk fel, majd a visszamaradt zsiradékon kezdjük el üvegesre párolni.

Ezután adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, pár pillanat múlva az ízlés szerint feldarabolt zöldségeket, majd félig lefedve az edényt pároljuk pár percig.

Ezután adjuk hozzá az alaposan megmosott, és lecsepegtetett sárgaborsót, sózzuk, adjuk hozzá az ételízesítőt, majd öntsük fel a vízzel, és addig főzzük, míg a sárgaborsó félig megpuhul.(a sárgaborsót érdemes több vízben átmosni, akkor nem fog habosodni főzés közben)

Ekkor adjuk hozzá a felkockázott krumplit, ha szükséges ízesítsünk utána, majd főzzük készre a levest.

főzési idő: 60 min

Személyes jó tanács

Tálaláskor szedjük a levest tányérba, majd ízlés szerint szórjuk meg a pirosra sült császárszalonnával, és úgy kínáljuk.

Hozzávalók

20 dkg sárgaborsó
2 db sárgarépa
1 db petrezselyemgyökér
2-3 db krumpli
1 cs újhagyma
2 gerezd fokhagyma

1 tk ételízesítő
10 dkg császárszalonna
1 tk zsír
1,5-2 l víz

Kövess minket a Facebookon is!