megtekintve: 12 423 alkalommal
elkészítve: 281 alkalommal megfőztem én is
A tésztához valókat összegyúrjuk, és legalább egy órára, de még jobb, ha egy éjszakára hideg helyre rakjuk.
Másnap két darabra vágjuk. és az egyiket kinyújtjuk, kibélelünk vele egy közepes nagyságú tepsit. Meghintjük a darált dió vagy a zsemlemorzsa felével, és ráterítjük a megtisztított kimagozott meggyet.
A cukrot rászórjuk, és a darált dió vagy zsemlemorzsa maradékával meghintjük. Befedjük a másik darab, szintén lappá nyújtott tésztával, és a tojásfehérjével megkenjük. Villával megszurkáljuk, és a durvára vágott dióval meghintjük.
A forró sütőbe tolva, erős lángon megsütjük.
A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd kockákra vágva rakjuk tálra.
sütési idő: 40 min
Tésztához:
35 dkg finomliszt
25 dkg Ráma margarin
2 tojássárgája
1 ek. porcukor
só
Töltelékhez:
1 kg meggy
10-15 dkg cukor (a meggy édességétől függően)
10 dkg darált dió, vagy ennek megfelelő mennyiségű zsemlemorzsa
Őrölt fahéj
Tetejére:
1 tojásfehérje
5 dkg durvára vágott dió