

megtekintve: 10 187 alkalommal
elkészítve: 211 alkalommal megfőztem én is
Elkészítés:
Tészta
Egy tálba felütjük a tojásokat, bele tesszük a sót, vanília cukrot, felverjük. Majd hozzáadjuk az összes lisztet és apránként a tejet majd simára kavarjuk a tésztát lehetőleg csomómentesre.
Hagyjuk fél órát pihenni, majd még egyszer alaposan elkeverjük és hozzáöntjük a szódát és az olajat. Minden palacsinta előtt egy kis olajat teszünk a palacsintasütőbe és aranysárgára sütjük mindkét oldalát.
Csoki öntet
Hozzávalókat összekeverjük és közepes lángon állandó kevergetés mellett addig főzzük, amíg sűrűsödni nem kezd, majd kihűtjük.
A kisült palacsintákat megtöltjük az összekevert fahéjas almatöltelékkel.
Leöntjük a palacsintákat a csoki öntettel, és tetszés szerint gyümölccsel díszítjük.
Elkészítési idő: 40 perc
Adag: 6 fő
Ár: 500ft
főzési idő: 5 min
sütési idő: 20 min
sütési mód: alsó sütés
-
Hozzávalók:
Tésztához
-2 tojás
-1 csipet só
-1 csomag vanília cukor
-4 dl tej
-30 dkg liszt
-1 dl szóda
-1 evőkanál olaj
Töltelék
-1 kg reszelt alma
-3 evőkanál cukor
- 1 mokkáskanál fahéj
Öntethez
-2 evőkanál kakaópor
-4 evőkanál kristálycukor
-1 dl tej