Marlenka háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Harcsa halászlé recept

A recept értékelése: 3,9 pont
  • 120+ min
  • könnyû
  • közepesen olcsó

megtekintve: 3 333 alkalommal

elkészítve: 28 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Báró úr

Elkészítése

A megtisztított halakat filézzük ki. A félbevágott vöröshagymával, sóval, borssal, fokhagymával, őrölt pirospaprikával és fejenként egy liter vízzel öntsük fel a csontokat és a fejet, és főzzük legalább 2 - 2,5 órán keresztül.
A halfiléket irdaljuk be, daraboljuk kockákra, szórjuk, meg kevés sóval és a felhasználásig tegyük őket hűtőbe.
Ha az alaplevünk elkészült, akkor passzírozzuk át egy tésztaszűrőn, fakanállal mozgatva a szűrőben a kimert halcsontokat. Végezzük el alaposan a passzírozást mert a halcsontról lejövő hús fogja tartalmassá tenni az alaplevünket.
Ha megvagyunk az alaplével, akkor forraljuk fel ismét, tegyük bele a már előkészített halkockákat és főzzük kb. 10 percig. A belsőségeket is most adjuk hozzá, és főzzük még 10 percet. Kóstolgassuk, és ha szükséges, ízesítsünk még.
Tálalhatunk mellé hegyes erős paprikát ? én nem szeretem nagyon csípősen - és friss kenyeret.

főzési idő: 120 min

Hozzávalók

1-1,5 kg tisztított harcsa
40 dkg vöröshagyma
1 dkg fokhagyma
1-2 db hegyes erős paprika
2 dkg só
4 dkg fűszerpaprika

Kövess minket a Facebookon is!