megtekintve: 21 918 alkalommal
elkészítve: 163 alkalommal megfőztem én is
A túrót áttörjük, bele a krémsajt, a tojások sárgája, mustár, jól kikeverjük.Az apró vágott kétféle hagymát belekeverjük. Sózzuk, borsozzuk. A túrókrémet most 3 részre vesszük.
Az első rész a piros: paradicsompürével, apróra vágott kaliforniai paprikával, pirospaprikával pirosra színezzük.
A második rész a zöld: petrezselyemmel,metélőhagymával zöldre színezzük (én tettem bele pici zöld ételfestéket).
A harmadik rész fehéren marad.
Torta töltése:
Az egyik megsült lapot tányérra fektetjük, megkenjük a piros krémmel. Leborítjuk a második lappal, megkenjük a zöld krémmel, beborítjuk a harmadik lappal. A torta tetejét és oldalát bekenjük a fehér krémmel.Oldalára kőrben pirított mandulát tapasztunk.
A tetejére tormakrémmel töltött gépsonkát tettem, zselatinnal áthúztam, a maradék fehér krémből rózsákat nyomtam rá, és kaliforniai paprikából kivágott kis virágokkal díszítettem.
sütési idő: 15 min
hőfok: 180 °C
Nagyon ízlett mindenkinek, felvágva nagyon mutatós, a háromszínű túrókrémmel”
Akár előző nap is készíthető, másnapra az ízek jól összeérnek, ezért ideális vendégváró.
26 cm-es tortaformában 3 vékony pizzalapot sütünk, ( de nagyon jó a készen vett pizza lap
Töltelékhez:
l kg tehéntúró, lo dkg vaj
20 dkg tejszínes krémsajt, 2 tojássárga
2 ek. mustár, l vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, só
őrölt bors, l ek.paradicsompüré, l kiskanál pirospaprika
l kaliforniai paprika, petrezselyem
díszítéshez:
vágott lapocska mandula, gépsonka, tormakrém