Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Csokipudingos fánkocskák Picipirostól recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 90 min
  • könnyû
  • olcsó

megtekintve: 4 952 alkalommal

elkészítve: 51 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Picipiros

Elkészítése

1.Langyos tejben egy teáskanálnyi cukrot elkeverünk és belemorzsoljuk az élesztőt. Megvárjuk, amíg kicsit felfut.

2. Az átszitált lisztet és a többi hozzávalót össze keverjük és a felfutott élesztővel együtt alaposan összegyúrjuk. A szitásától lesz szellős, könnyű a tészta, amitől jobban meg tud kelni.

3. Letakarva, meleg helyen kelesztjük legalább 1 órán keresztül.

4. Amikor a tészta szépen megkelt, lisztezett nyújtódeszkán kb. 1,5 cm vastagra nyújtjuk és pogácsa szaggatóval, vagy egy pohár segítségével fánkokat formázunk belőle. Ezután konyharuhával letakarva további 15-20 percig kelesztjük.

5. A kiszaggatott fánkot felmelegített bő olajban kell kisütni, de vigyázat, ha túl forró az olaj megkapja a tészta külsejét, de a belseje nyers maradhat! Ne tegyük nagyon szorosan egymás mellé a fánkokat, mert sütés közben még növekednek.

6. Az egyik oldalukat fedő alatt sütjük, a másik oldal sütésénél már nem szükséges lefedni az olajat. Akkor jó, ha szép aranybarna.
Hagyjuk kicsit kihűlni.

7. Ezután a fánk oldalát ki kilyukasztjuk, habnyomó zsák segítségével pudinggal megtöltjük. Porcukorral meghintjük és letakarva tároljuk.

sütési idő: 20 min

Személyes jó tanács

Videóreceptem megtalálhatjátok Facebookon: Picipiros Konyhája néven :)

Hozzávalók

Tészta:
- 50 dkg liszt
- 3 dl tej
- 5 dkg puha vaj
- 2,5 dkg friss élesztő
- 1 db tojás
- 2 ek. cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- egy csipet só

Töltelék:
- 300 ml házi csokipuding a csomagolásán jelzett elkészítési mód szerint

Kövess minket a Facebookon is!