megtekintve: 4 952 alkalommal
elkészítve: 51 alkalommal megfőztem én is
1.Langyos tejben egy teáskanálnyi cukrot elkeverünk és belemorzsoljuk az élesztőt. Megvárjuk, amíg kicsit felfut.
2. Az átszitált lisztet és a többi hozzávalót össze keverjük és a felfutott élesztővel együtt alaposan összegyúrjuk. A szitásától lesz szellős, könnyű a tészta, amitől jobban meg tud kelni.
3. Letakarva, meleg helyen kelesztjük legalább 1 órán keresztül.
4. Amikor a tészta szépen megkelt, lisztezett nyújtódeszkán kb. 1,5 cm vastagra nyújtjuk és pogácsa szaggatóval, vagy egy pohár segítségével fánkokat formázunk belőle. Ezután konyharuhával letakarva további 15-20 percig kelesztjük.
5. A kiszaggatott fánkot felmelegített bő olajban kell kisütni, de vigyázat, ha túl forró az olaj megkapja a tészta külsejét, de a belseje nyers maradhat! Ne tegyük nagyon szorosan egymás mellé a fánkokat, mert sütés közben még növekednek.
6. Az egyik oldalukat fedő alatt sütjük, a másik oldal sütésénél már nem szükséges lefedni az olajat. Akkor jó, ha szép aranybarna.
Hagyjuk kicsit kihűlni.
7. Ezután a fánk oldalát ki kilyukasztjuk, habnyomó zsák segítségével pudinggal megtöltjük. Porcukorral meghintjük és letakarva tároljuk.
sütési idő: 20 min
Videóreceptem megtalálhatjátok Facebookon: Picipiros Konyhája néven :)
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 3 dl tej
- 5 dkg puha vaj
- 2,5 dkg friss élesztő
- 1 db tojás
- 2 ek. cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- egy csipet só
Töltelék:
- 300 ml házi csokipuding a csomagolásán jelzett elkészítési mód szerint