

megtekintve: 10 967 alkalommal
elkészítve: 181 alkalommal megfőztem én is
A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük, összekeverjük, összegyúrjuk, majd a tésztát rövid ideig (amíg a tölteléket elkészítjük) pihentetjük. A sajtot lereszeljük, a sonkát, a zöldpaprikát, a póréhagymát, és a fokhagymát apró kockákra vágjuk. A bacont szintén apró kockára vágjuk, majd egy serpenyőben megpirítjuk. A töltelék hozzávalóit összeborítjuk és elkeverjük.
A tésztát 6 egyenlő részre osztjuk, gombócokat formálunk belőlük, majd kör alakúra nyújtjuk őket. Közepére halmozzuk a tölteléket (egy-egy púpozott evőkanálnyit), majd a tésztát félbe hajtjuk, és széleit egy villával lenyomkodjuk. Ezt követően egy teflon serpenyőben olaj nélkül 5 perc alatt megsütjük, és melegen tálaljuk.
A tésztához:
- 30 dkg liszt
- 1 tk sütőpor
- pici só
- 100 ml víz
- 50 m olaj
A töltelékhez:
- 10 dkg trappista sajt
- 2 ek tejföl
- 2 ek sonka (füstölttel a legjobb)
- 1 ek bacon
- 1 zöldpaprika
- 1 szál póréhagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- kevés só