Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Eszterházy torta recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 90 min
  • közepes
  • közepesen olcsó

megtekintve: 6 507 alkalommal

elkészítve: 160 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: sebloeb

Elkészítése

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, közben apránként a cukrot is beledolgozzuk.
A mandulát a liszttel összekeverjük, lazán a tojáshabba forgatjuk.
A masszából 5, egyenként 23 cm átmérőjű kerek lapot sütünk.
Előmelegített sütőben közepes lánggal (180 fok) 18 percig sütjük.
A sütőből kivéve, amikor a tészta még forró késsel elmozdítjuk a lapokat, nehogy leragadjanak.

A krémhez a lisztet a tojássárgával meg egy kevés tejjel simára keverjük.
A többi tejet a cukorral fölforraljuk, a tojásos masszát beleöntjük, kevergetve 1-2 percig főzzük, míg krémszerűen besűrűsödik.
Miután kihűlt apránként hozzáadjuk a kemény tejszínhabot.

A lapokat a krémmel megkenve egymásra rakjuk.

Fél órára hűtőszekrénybe tesszük.

Az olvasztott fehércsokoládéval bevonjuk a tetejét, majd vízszintesen berácsozzuk a szintén olvasztott étcsokoládéval. A rácsokra merőlegesen egy fogvájóval váltakozó irányban újra megcsíkozzuk.

A torta oldalához durvára vágott, pirított mandulát tapasztunk, végül rövid időre vissza tesszük a hűtőbe.

sütési idő: 90 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alsó sütés

Hozzávalók

Tésztához:
8 tojásfehérje
18 dkg cukor
20 dkg darált mandula
4 dkg finom liszt
4 dkg vaj

Tetejére:(Az Eszterházy változatnak)
10 dkg fehér csokoládé
5 dkg étcsokoládé

Tetejére: (Cartmenes változatnak)
1 tojásfehérje
porcukor
ételszínezék

Krémhez:
4 dkg finomliszt
2 tojássárgája
1,5 dl tej
4 dkg cukor
3 dl tejszín

Kövess minket a Facebookon is!