

megtekintve: 8 152 alkalommal
elkészítve: 209 alkalommal megfőztem én is
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, közben apránként a cukrot is beledolgozzuk.
A mandulát a liszttel összekeverjük, lazán a tojáshabba forgatjuk.
A masszából 5, egyenként 23 cm átmérőjű kerek lapot sütünk.
Előmelegített sütőben közepes lánggal (180 fok) 18 percig sütjük.
A sütőből kivéve, amikor a tészta még forró késsel elmozdítjuk a lapokat, nehogy leragadjanak.
A krémhez a lisztet a tojássárgával meg egy kevés tejjel simára keverjük.
A többi tejet a cukorral fölforraljuk, a tojásos masszát beleöntjük, kevergetve 1-2 percig főzzük, míg krémszerűen besűrűsödik.
Miután kihűlt apránként hozzáadjuk a kemény tejszínhabot.
A lapokat a krémmel megkenve egymásra rakjuk.
Fél órára hűtőszekrénybe tesszük.
Az olvasztott fehércsokoládéval bevonjuk a tetejét, majd vízszintesen berácsozzuk a szintén olvasztott étcsokoládéval. A rácsokra merőlegesen egy fogvájóval váltakozó irányban újra megcsíkozzuk.
A torta oldalához durvára vágott, pirított mandulát tapasztunk, végül rövid időre vissza tesszük a hűtőbe.
sütési idő: 90 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alsó sütés
Tésztához:
8 tojásfehérje
18 dkg cukor
20 dkg darált mandula
4 dkg finom liszt
4 dkg vaj
Tetejére:(Az Eszterházy változatnak)
10 dkg fehér csokoládé
5 dkg étcsokoládé
Tetejére: (Cartmenes változatnak)
1 tojásfehérje
porcukor
ételszínezék
Krémhez:
4 dkg finomliszt
2 tojássárgája
1,5 dl tej
4 dkg cukor
3 dl tejszín