Marlenka háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Tejkaramella krémes torta recept

A recept értékelése: 4,9 pont
  • 105 min
  • nehéz
  • drága

megtekintve: 9 943 alkalommal

elkészítve: 64 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: szuckitti

Elkészítése

2*3 tojásos kakaós piskóta: a tojásokat a cukorral habosra keverjük, legalább 20 percig keverjük a robotgéppel. A lisztet, kakaót és fél cs. sütőport elkeverjük. A habos tojáshoz óvatosan hozzá forgatjuk a száraz hozzávalókat, majd kizsírozott és lisztezett tepsibe megsütjük. Ezt még egyszer elkészítjük.

Fehér piskóta:
7 tojásfehérje
10 dkg darált mandula
5 ek. liszt
25 dkg cukor
sütőpor
A tojásfehérjét a cukorral habosra keverjük robotgéppel. A lisztet, kókuszreszeléket és sütőport elkeverjük. A száraz hozzávalókat hozzáforgatjuk a tojásfehérje habhoz, majd kikent és lisztezett tepsibe megsütjük.

A karamell krém hozzávalói:
5 dl tej, 2 tojás sárgája,2 cs karamell ízű pudingpor /főzős/15dkg cukor 5 dl habtejszín (cukrozott, Hulala), 20 dkg vaj /margarin/
A tojás sárgát a tejjel és a pudingporral elkeverjük. A kristálycukrot egy lábasban felolvadásig szép barnára karamellízáljuk, majd óvatosan felöntjük 2 dl felforralt habtejszínnel és olvadásig kevergetjük a tűzön.A tejes pudingos keveréket folyamatos keverés mellett bele csorgatjuk és sűrűre főzzük. Hűlni hagyjuk, majd a szoba hőmérsékletű vajjal kihabosítjuk.
A maradék 3 dl habtejszínt kemény habbá verjük kézi mixerrel, és a krémhez fokozatosan hozzá keverjük. (a kihabosított krémhez a habbá vert tejszínt csak spatulával kézzel hozzáforgatjuk, ezzel lazítjuk a krémet, ezt már ne robotgéppel csináljuk!)

Fehércsoki krém :
4dl tej, 10 dkg liszt, 5 tojássárgája, 25 dkg cukor, 2 ek. tejport (amit a kávékhoz használunk) - ezt jól elkeverjük, majd sűrűre főzzük. Még forrón hozzá keverünk 100 g fehércsokit. Hűlni hagyjuk, majd 30 dkg margarinnal kikeverjük habosra.

Tetejére :1 tábla Milka tejcsoki + olaj - ezt megolvasztjuk és elsimítjuk rajta vizes késsel
fél tábla fehér csoki + olaj - megolvasztjuk, majd csíkokat rajzolunk vele a másik csoki tetejére és fogpiszkálóval keresztbe húzzuk, ez adja a mintát.
Maradék fehércsoki krémmel és különböző csokikkal díszítjük.

főzési idő: 30 min
sütési idő: 60 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Hozzávalók

2*3 tojásos kakaós piskóta:
2 * 3 tojás
2 * 3 ek. kr. cukor
2 * 2 ek. liszt
2 * 1 ek. kakaó
1 csomag sütőpor

Fehér piskóta:
7 tojásfehérje
10 dkg darált mandula
5 ek. liszt
25 dkg cukor
sütőpor

A karamell krém hozzávalói:
5 dl tej, 2 tojás sárgája,2 cs karamell ízű pudingpor /főzős/15dkg cukor 5 dl habtejszín (cukrozott, Hulala), 20 dkg vaj /margarin/

Fehércsoki krém :
4dl tej, 10 dkg liszt, 5 tojássárgája, 25 dkg cukor, 2 ek. tejpor (amit a kávékhoz használunk), 100 g fehércsok,30 dkg margarin

Kövess minket a Facebookon is!