Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Madártej torta recept

A recept értékelése: 4,0 pont
  • 120+ min
  • közepes
  • közepesen olcsó

megtekintve: 825 alkalommal

elkészítve: 13 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Elkészítése

A zselatint fél bögre vízbe áztatjuk. A vajat kikeverjük a sűrített tejjel. Zselatint edénybe tesszük a fele cukorral felmelegítjük. Félretesszük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a másik fele cukorral. Lassan hozzácsorgatjuk a zselatint, majd a vajas masszát is hozzákeverjük,.
A piskóta lapot ketté vágjuk. Az egyiket visszatesszük a formába, rákanalazzuk a krém felét, rá a másik lap, a krém másik felet. Letakarva irány a hűtő egy éjszakára. A csokimázhoz:
A tejszínt felforrósítjuk a cukorral, majd az összetördelt csokira öntjük, bele keverjük a vajat. A tortát kivesszük a formából, és a már kihűlt mázat ráöntjük, kőrbe kenjük. 1 nap megint hűtő, majd gyönyörűen szeletelhető.


sütési idő: 25 min
sütési mód: alul-felül sütés

Hozzávalók

Hozzávalók 26 cm-es forma . A mérce 2,5 dcl bögre
7 tojássárga
1 bögre liszt ( kb.15 dkg)
10 dkg vaj
1/2 bögre cukor
ki sütőpor, 1 vaníliás cukor.
Ebből piskótát sütünk.
Krém :
7 tojásfehérje
20 gr zselatin
1 bögre cukor
170 gr vaj
250 gr sűrített tej
Másnap: csokimáz:
15 dkg tortabevonó
180 gr tejszín
1-2 kanál cukor
30 gr vaj


Kövess minket a Facebookon is!