

megtekintve: 9 680 alkalommal
elkészítve: 303 alkalommal megfőztem én is
A 250 g mandulát a xilittel ledaráljuk. Az 50 g mandulát darabosra daráljuk. Majd elkeverjük cukros mandulával.
A fehérjéket habbá verjük és beleforgatjuk a mandulás keveréket.
A massza felét egy 24 cm-es tortaformában 170 fokon 15-20 percig sütjük.
Ezután ugyanígy megsütjük a másik lapot is.
A tojássárgákat a keményítővel, a porcukorral, a tejjel és a vanília
Még melegen tegyük bele a puha vajat és jól keverjük el.
Ha kihűlt a krém kenjük meg az egyik lapot, tegyük rá a másikat majd kívülről is kenjük be a maradék krémmel.
sütési idő: 20 min
hőfok: 170 °C
Az eredeti recept szerint az oldalát és a tetejét vágott mandulával kellett megszórni, de én inkább csokoládé formákkal díszítettem.
tésztához:
4 tojás fehérje
120 g xilit
250 g darált héjas mandula
50 g darabosra darált héjas mandula
krém:
4 tojássárgája
30 g keményítő
200 ml tej
200 g vaj
80 g porcukor
1 tk vanília aroma
tetejére:
olvasztott csokiból készített formák