

megtekintve: 23 994 alkalommal
elkészítve: 305 alkalommal megfőztem én is
Egy edényben a kristálycukrot karamellízaljuk, felengedjük a feketekávéval, jól összeforraljuk, majd hagyjuk kihűlni. Ezzel gyúrjuk össze a lisztet, a tojást, a zsírt és a szalalkálit.
4 cipót készítünk belőle, a tepsi hátán egyenként közepes hőfokon megsütjük a lapokat.
(Sütés előtt a lapokat kicsit megszurkáljuk, hogy ne hólyagosodjanak fel)
Krém:
A lisztet a tejben felfőzzük, hagyjuk kihűlni, közben a vajat a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a rumaromát, és a két krémet összedolgozzuk.
A lapokat egyenként megkenjük a krémmel. A mázhoz a porcukrot a tojásfehérjével és a citromlével jól kikeverjük, és ezzel kenjünk meg a tetejét.
Egy napig hideg helyen, vagy hűtőben hagyjuk állni, hogy a lapok jól megpuhuljanak.
Hosszúkás szeletekre vágva kínáljuk.
sütési idő: 40 min
Tésztához:
6 dkg. kristálycukor
1 dl. lefőzött feketekávé
40 dkg. liszt
1 tojás
5 dkg. zsír
1 dkg. szalalkáli
Krémhez:
3 ek. liszt
3 dl. tej
15 dkg. vaj
15 dkg. cukor
2 tk. rumaroma
Máz:
14 dkg. porcukor
1 tojásfehérje
1 - 2 csepp citromlé