megtekintve: 15 812 alkalommal
elkészítve: 171 alkalommal megfőztem én is
A káposztát lereszelem, sózom és állni hagyom.
Később kinyomkodom a levét, sózom, borsozom és megpárolom.
Az élesztőt 2 dl langyos tejben összemorzsolom, 2 kk cukrot teszek bele és meleg helyen kelesztem.
A lisztet egy tálba öntöm, hozzáadom a vajat és a megkelt kovászt.
Annyi langyos tejjel gyúrom össze, hogy a tészta ne legyen sem túl kemény, sem túl lágy.
Jól kidolgozom, ha elválik a táltól, akkor már jó.
Lisztezett tálba teszem, konyharuhával letakarom és langyos helyen kb 1 órát állni hagyom.
Majd kisodorom és rákenem a káposztát. Miután megkentem a tésztát a káposztával feltekerem, mint a piskóta tekercset.
A képen látható kalács készítésekor azonban úgy készült mint a bukta.
Vajjal kikent tepsiben mérésekelten meleg sütőben megsütöm.
sütési mód: alsó sütés
60 dkg liszt
2 tojás
4 dl tej
2 dkg élesztő
6 dkg vaj
só
6 dkg cukor
1 fej káposzta