megtekintve: 11 599 alkalommal
elkészítve: 271 alkalommal megfőztem én is
A hússzeleteket leöblítjük, papírkendővel szárazra törölgetjük, vágódeszkára fektetjük, letakarjuk őket folpackkal, és kissé kiverjük. A sajtot nagy lyukú reszelőn szálasra reszeljük. A petrezselymet leöblítjük, lecsipkedjük a levélkéit, és finomra vágjuk.
Kikenünk az olajjal egy nagyobb - például a sütőbe való zománcos - tepsit. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A hússzeleteket a tepsibe sorakoztatjuk, meghintjük (frissen) őrölt borssal, majd megkenjük 1-1 kávéskanál paprikakrémmel és tejföllel (sózni nem szükséges, mert a paprikakrém eredendően sós!). Arányosan elosztva a hússzeletek tetejére halmozzuk a sajtot, aztán betesszük a forró sütőbe, és addig sütjük, amíg a teteje szép aranybarnára pirul (25-30 perc). A hússzeleteket tálra emeljük, meghintjük a petrezselyemmel, és azonnal tálaljuk, mert - mint minden sajttal sült étel - csak frissen jó.
sütési idő: 30 min
hőfok: 180 °C
Burgonyagratint és vegyes idénysalátát, ecetes savanyúságot kínálunk hozzá.
8 vékony szelet kicsontozott sertéstarja (80 dkg)
20 dkg trappista/eidami sajt
3-4 szál petrezselyem
1 evőkanál olaj
8 kávéskanál csemege/csípős paprikakrém
2 dl tejföl