megtekintve: 13 205 alkalommal
elkészítve: 257 alkalommal megfőztem én is
A nedves hozzávalókat - a tojásfehérjével kezdve - gépi habverővel elkeverjük.
Utána hozzátesszük a száraz hozzávalókat.
A sütőtepsibe szilikonos sütőpapírt teszünk, és kanállal halmokat teszünk a papírra, majd ellapítjuk őket. De akár tortaformában is megsüthetjük.
Az előmelegített sütőt 225 fokra visszavéve, 20 percig sütjük.
A kész kekszek állaga nem olyan roppanós, inkább mini-lepénykékre fognak hasonlítani.
sütési idő: 20 min
hőfok: 225 °C
sütési mód: alsó sütés
További diétás receptek:
dietasmindennapok.blogspot.hu
facebook.com/dietasmindennapok
Nedves:
2 tojásfehérje
250 g (1 tégely) zsírszegény tehéntúró
csipetnyi só
1 evőkanál folyékony édesítőszer
2 evőkanál (30 ml) 50%-os citromlé
Száraz:
30 g darált, cukrozatlan mák
40 g aprószemű zabpehely