megtekintve: 39 054 alkalommal
elkészítve: 347 alkalommal megfőztem én is
A húst felkockázzuk, a hagymát, fokhagymát, paradicsomot megtisztítjuk és kockázzuk.
A vörös- és a fokhagymát kevés olajon csipet sóval üvegesre pároljuk.
A húst a hagymákhoz adjuk, és amikor enyhén fehéredik, hozzáadjuk a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, paprikázzuk, felöntjük 1 dl vízzel.
Fedő alatt forraljuk, majd hozzáadjuk a rizst és felöntjük 2 dl vízzel.
Fedő alatt főzzük, amíg a rizs megpuhul, közben ellenőrizzük, hogy szükséges-e a rizshez további víz.
Ha megfőtt a rizs tálalás előtt 5-10 percig fedő alatt hagyjuk, hogy a rizs megszívja magát a szafttal.
főzési idő: 15 min
30 dkg csirkemell
25 dkg rizs
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db paradicsom
2 tk őrölt pirospaprika
só
bors