

megtekintve: 39 639 alkalommal
elkészítve: 254 alkalommal megfőztem én is
Elkészítjük a pudingot és amíg hűl, összeállítjuk a gesztenyés réteget a hozzávalók összegyúrásával (ha kell tejszínnel lazíthatjuk).Egy kb. 25x35 méretű tepsit sütőpapírral kibélelünk és a gesztenyemasszát kanállal egyenletesen szétterítjük rajta.(Folpack fólia hengerrel még simábbá tehetjük a tetejét:) )
Ha már langyos a puding tegyük bele a margarint, keverjük simára és simítsuk a gesztenyés masszára.
A habtejszínt felverjük, a habfixálót elkeverjük a vaníliás cukorral hozzáadjuk a habhoz és jó keményre felverjük. A habot rásimítjuk a pudingréteg tetejére. Hűtöben pár órát pihentetjük (vagy akár egy éjszakát) és utána kockákra vágjuk. A tetejét csoki vagy gesztenye reszelékkel díszíthetjük. Egyszerű és nagyon finom sütés nélküli sütemény !
főzési idő: 15 min
a gesztenyés réteghez
25 dkg darált háztartási keksz
50 dkg gesztenye massza
10 ml rum
6 dkg margarin
a krémhez
1 csom. vanília puding (amit főzni kell)
4 dl tej
10 dkg cukor
20 dkg margarin
a habhoz
500 ml habtejszín
2 csom. vaníliás cukor
1 csom. habfixáló