Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Csirkemell csípős szecsuáni mártásban rizzsel recept

A recept értékelése: 2,9 pont
  • 45 min
  • egyszerû
  • olcsó

megtekintve: 22 133 alkalommal

elkészítve: 117 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Báró úr

Elkészítése

Összedarabolom a csirkemellet. Kb. 2-3 evőkanál felhevített olajra kell dobni a csirkekockákat.
Amikor már kifehéredtek, lehet sózni meg borsozni:
2 dl víz jön most rá és egy fedő, majd 20 perc takaréklángon.
Ha kész, levesszük a fedőt, és nagylángon elpárologtatjuk a vizet a hús alól. Ez kb. 10 perc alatt megvan.
Ezután bele kell borítani a serpenyőbe a szószt, és laza 5 perc alatt összerotyogtatni.
Közben a rizst is megfőzhetjük 20 perc alatt, majd tálba borítjuk.

főzési idő: 30 min

Személyes jó tanács

Egyébként pedig mindent úgy csinálok, ahogy az üvegen van. :-)

Hozzávalók

Hozzávalók:
1 üveg édes-savanyú mártás
1/2 kg csirkemell filé
1/2 mk só
1/2 mk bors
40 dkg rizs
1 mokkáskanál só a rizs főzővizébe

Kövess minket a Facebookon is!