Torta háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Kókuszos muffin recept

A recept értékelése: 4,5 pont
  • 30 min
  • könnyû
  • olcsó

megtekintve: 4 192 alkalommal

elkészítve: 120 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Katrin

Elkészítése

A gázsütőt bekapcsoljuk 180 C-fokra.
Előkészítjük a 12 db-os muffinsütőt, s belerakjuk a papír alapú muffinkapszlikat.
Ezután a hozzávalókat egy tálban összekeverjük, majd kanál segítségével belerakosgatjuk a muffinkapszlikba. Úgy elosztjuk, hogy ez a mennyiség 12 db muffin legyen.

A tepsit berakjuk a sütőbe, s kb. 20 percig sütjük 180 C-fokon. Félidőben kivesszük a tepsit,
s a tepsi külső felét rakjuk belülre, hogy egyformán átsüljön.
Amikor letelt a 20 perc, kivesszük a sütőből, s fogvájó segítségével leellenőrizzük, ha már nem ragad, akkor el is készült, s a gázt elzárhatjuk.

Tetejét bármivel kidíszíthetjük. Én marcipánnal szoktam, mivel az unokák ezt szeretik nagyon (no persze mi is).
A marcipánt sütés előtt 2-3 órával kiveszem a hűtőszekrényből, hogy megpuhuljon.
Télen radiátorra teszem, akkor jól formálhatóvá válik, de máskor pedig berakom egy nylonba, s meleg vízbe rakom.

Amikor megsült a muffin, amíg hűl, addig egy nylont lerakok az asztalra, ezt kicsit megszórom porcukorral, erre rárakom a marcipánmasszát, majd ennek a tetejét is megszórom, erre pedig rárakok egy másik nylont, s nyújtófa segítségével kinyújtom 1-2 mm-es vastagságúra. Én pohár segítségével 6 db sárgát, 6 db fehéret kiszaggattam.
Ha már langyosra hűlt a muffinunk, akkor leszedtem a papírkapszlit az aljáról, tálra rendeztem, s a tetejét bekentem baracklekvárral. Amikor kiszaggattam a marcipánokat, azokat ráraktam a lekváros muffinra, ami egyből rá is ragadt. Ezután bármilyen szaggatóval ki lehet szaggatni a többi marcipánmasszát, s rárakni a tetejére. Én most csillagosat és szíveset szaggattam.
Utána lehet még cukorgyönggyel, tortadísszel díszíteni, ki hogy szereti.

sütési idő: 20 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Személyes jó tanács

A megsült muffinokat csak vékonyan kenjük be lekvárral.

Hozzávalók

2 pohár liszt (kb. 4 dl)
3/4 pohár kristálycukor
1/2 pohár tej
1 tojás
1 csomag sütőpor
1/2 pohár étolaj
2 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál kókuszreszelék

Díszítéshez:
20 dkg marcipánmassza (én 10 dkg fehéret és 10 dkg sárgát használtam most)
1 evőkanál lekvár

Kövess minket a Facebookon is!