Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Epres-mascarponés, tejszínes szelet recept

A recept értékelése: 4,7 pont
  • 60 min
  • könnyû
  • közepesen olcsó

megtekintve: 6 542 alkalommal

elkészítve: 194 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Mészáros Erika

Elkészítése

Elkészítése:
A tojások fehérjét a sóval felverjük, majd hozzáadjuk a cukrot és kemény habbá verjük. A tojások sárgáját elkeverjük az olajjal, aztán hozzáadjuk a habhoz és addig keverjük, amíg a habbal elkeveredik és ehhez kanalanként óvatosan beleadagoljuk a szódabikarbónás lisztet.

A masszát 31 x 23 cm-es tepsibe simítjuk,amit előzőleg sütőpapírral kibélelünk, majd 180 fokos, előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük /kb 20 perc/. A kész piskótát kihűtjük.

A krémet, ha friss eperből készítjük, akkor botmixerrel összetörjük,ha fagyasztott, először kiolvasztjuk, lecsöpögtetjük./Én friss eperből készítettem, felét turmixoltam, a másik felét apróra daraboltam/ .

A mascarponét a két fajta cukorral összekeverjük, hozzáadjuk az összeturmixolt eperhez, majd hozzáadjuk a daraboltat is.

Közben a tejszínt kemény habbá verjük és óvatosan beledolgozzuk az epres krémbe.

A zselatint pici vízbe csomómentesre keverjük, majd a mikróba feloldjuk, kicsit lehűtjük és hozzáadjuk a kész krémhez, majd a kihűlt tésztára kenjük.

A maradék eperrel kidíszítjük a tetejét, a tortazselét a használati utasítás szerint elkészítjük és ráöntjük a kész süteményre.

sütési idő: 20 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Személyes jó tanács

Pár órára tanácsos a hűtőbe rakni mielőtt felvágjuk.

Hozzávalók

Hozzávalók:

Piskótához:
6 tojás
2 dl cukor
csipet só
4 dl finomliszt
1/2 t.k szódabikarbóna
7 e.k étolaj
Krémhez:
50 dkg eper/ lehet fagyasztott is/
25 dkg mascarpone
4 dl. habtejszín
1 cs. étkezési zselatin
3 cs. vaníliás cukor
10-15 dkg porcukor /gyümölcscukorból ízlés szerint/
Tetejére:
1 cs.színtelen tortazselé /elhagyható/
pár szem eper

Kövess minket a Facebookon is!