megtekintve: 12 365 alkalommal
elkészítve: 312 alkalommal megfőztem én is
Elkészítése:
A tojások fehérjét a sóval felverjük, majd hozzáadjuk a cukrot és kemény habbá verjük. A tojások sárgáját elkeverjük az olajjal, aztán hozzáadjuk a habhoz és addig keverjük, amíg a habbal elkeveredik és ehhez kanalanként óvatosan beleadagoljuk a szódabikarbónás lisztet.
A masszát 31 x 23 cm-es tepsibe simítjuk,amit előzőleg sütőpapírral kibélelünk, majd 180 fokos, előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük /kb 20 perc/. A kész piskótát kihűtjük.
A krémet, ha friss eperből készítjük, akkor botmixerrel összetörjük,ha fagyasztott, először kiolvasztjuk, lecsöpögtetjük./Én friss eperből készítettem, felét turmixoltam, a másik felét apróra daraboltam/ .
A mascarponét a két fajta cukorral összekeverjük, hozzáadjuk az összeturmixolt eperhez, majd hozzáadjuk a daraboltat is.
Közben a tejszínt kemény habbá verjük és óvatosan beledolgozzuk az epres krémbe.
A zselatint pici vízbe csomómentesre keverjük, majd a mikróba feloldjuk, kicsit lehűtjük és hozzáadjuk a kész krémhez, majd a kihűlt tésztára kenjük.
A maradék eperrel kidíszítjük a tetejét, a tortazselét a használati utasítás szerint elkészítjük és ráöntjük a kész süteményre.
sütési idő: 20 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Pár órára tanácsos a hűtőbe rakni mielőtt felvágjuk.
Hozzávalók:
Piskótához:
6 tojás
2 dl cukor
csipet só
4 dl finomliszt
1/2 t.k szódabikarbóna
7 e.k étolaj
Krémhez:
50 dkg eper/ lehet fagyasztott is/
25 dkg mascarpone
4 dl. habtejszín
1 cs. étkezési zselatin
3 cs. vaníliás cukor
10-15 dkg porcukor /gyümölcscukorból ízlés szerint/
Tetejére:
1 cs.színtelen tortazselé /elhagyható/
pár szem eper