rejtvénylapok háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Szénhidrát csökkentett almás lepény recept

A recept értékelése: 2,4 pont
  • 90 min
  • könnyû
  • közepesen olcsó

megtekintve: 341 alkalommal

elkészítve: 10 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Deák Alexandra

Szavazok

Havi receptverseny

Ez a recept részt vesz a havi receptbeküldő versenyben. Szavazz rá ha tetszik





További receptek...

Elkészítése

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Rugalmas tésztát kell hogy kapjunk! Két cipóra osszuk.
Töltelék
Megpucolt almákat lereszeljük és kinyomjuk a levét hozzáadjuk a fahéj a vaníliás cukrot a eritritet és, a búzadarát ! Kizsírozott lisztezett közepes tepsibe vékonyra elnyújtott tésztára rakjuk. Tetejét tejjel megkenni és, villával megszurkáljuk sütés előtt . 180 fokon pirosra sütjük .Porcukor helyettesítővel hidegen megszórhatjuk .

sütési idő: 40 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Személyes jó tanács

El lehet készíteni fehér lisztel is ugyan ezek az arányok . Ha savanyú az alma elhagyható a citromlé.
Tészta esetleg nem akar összeállni tejföllel lehet hígítani.

Hozzávalók

40 dkg szénhidrát csökkentett liszt (Diabestar Dia wellnes)
20-25 dkg zsír
fél csomag sütőpor
csipet só
2 tojás
3 evőkanál tejföl
Töltelék
1 kg alma
fél citrom leve
3 evőkanál eritrit
1 kk fahéj
1 cs vaníliás cukor
1 marék búzadara

Kövess minket a Facebookon is!