megtekintve: 11 150 alkalommal
elkészítve: 184 alkalommal megfőztem én is
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Rugalmas tésztát kell hogy kapjunk! Két cipóra osszuk.
Töltelék
Megpucolt almákat lereszeljük és kinyomjuk a levét hozzáadjuk a fahéj a vaníliás cukrot a eritritet és, a búzadarát ! Kizsírozott lisztezett közepes tepsibe vékonyra elnyújtott tésztára rakjuk. Tetejét tejjel megkenni és, villával megszurkáljuk sütés előtt . 180 fokon pirosra sütjük .Porcukor helyettesítővel hidegen megszórhatjuk .
sütési idő: 40 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
El lehet készíteni fehér lisztel is ugyan ezek az arányok . Ha savanyú az alma elhagyható a citromlé.
Tészta esetleg nem akar összeállni tejföllel lehet hígítani.
40 dkg szénhidrát csökkentett liszt (Diabestar Dia wellnes)
20-25 dkg zsír
fél csomag sütőpor
csipet só
2 tojás
3 evőkanál tejföl
Töltelék
1 kg alma
fél citrom leve
3 evőkanál eritrit
1 kk fahéj
1 cs vaníliás cukor
1 marék búzadara