

megtekintve: 2 675 alkalommal
elkészítve: 71 alkalommal megfőztem én is
A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tejet, az olajat, a sütőporral elkevert lisztet.
A tojásfehérjét habbá verjük, és elvegyítjük a tojássárgájás-lisztes keverékkel.
A kapott tésztát két részre osztjuk. Az egyikbe belekeverjük a kakaóport és egy evőkanál forró vízben oldott instant kávét.
A két tésztamasszát egy-egy sütőpapírral bélelt magas falú tepsibe öntjük (30x35 cm) és 180 fokon 15-20 perc alatt megsütjük őket. Tűpróba!
A krémhez a lisztet a cukorral elkeverjük, beleszórjuk a hideg tejbe, csomómentesre dolgozzuk, és feltesszük főni.
Közben hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a kókuszreszeléket. Folyamatosan kevergetjük, majd a kapott sűrű kását kihűtjük.
Megkenjük vele a kihűlt kakaós tésztát. Ezt fedjük le a világos tésztával.
A tetejét olvasztott csokival leöntjük.
sütési idő: 15 min
hőfok: 180 °C
Tészta:
4 db tojássárgája
8 ek cukor
1 dl tej
1 dl étolaj
12 ek rétesliszt
10 g vaníliás cukor
12 g sütőpor
2 ek kakaópor
1 kk instant kávé
4 db tojásfehérje
Krém:
10 dkg kókuszreszelék
2 ek liszt
1/2 l tej
8 ek porcukor
10 g vaníliás cukor
Öntet:
10 dkg étcsoki
5 dkg margarin