Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Narancskrémes piskótatekercs recept

A recept értékelése: 2,7 pont
  • 60 min
  • egyszerû
  • olcsó

megtekintve: 810 alkalommal

elkészítve: 25 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Adri

Szavazok

Havi receptverseny

Ez a recept részt vesz a havi receptbeküldő versenyben. Szavazz rá ha tetszik





További receptek...

Elkészítése

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A tojást a cukorral, a szegfű-szeggel, a narancsaromával sóval habosra verjük robotgéppel, amíg a térfogata meg nem nő. Belecsorgatjuk előbb az olajat, majd a vizet. Kézi habverővel óvatosan elvegyítjük a sütőporos liszttel.
A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és kb. 15 perc alatt megsütjük. Amikor kész, porcukorral megszórt sütőpapírra borítjuk, az alján lévő papírt eltávolítjuk. A keskenyebbik oldalától a tiszta sütőpapírral együtt először lazábbra, majd 2-3 perc múlva szorosabbra tekerjük. Ezután kitekerjük a tésztát, most már a papír nélkül feltekerjük, és hűlni hagyjuk.

A narancskrémhez a cukrot, a narancsok reszelt héját és kifacsart levét egy lábasba tesszük és hozzáadjuk a tojássárgákat és az egész tojásokat. Simára keverjük és alacsony lángon addig főzzük kevergetve, míg rotyogni nem kezd.
Hozzáadjuk a vajat és addig főzzük, míg be nem sűrűsödik. Ha kész, hűlni hagyjuk.
Ha a piskóta és a krém is kihűlt, akkor összeállítjuk a süteményt. A narancskrémet összekeverjük a 25 dkg mascarponéval és ezt rákenjük a kiterített piskótalapra. Feltekerjük, és hűtőbe tesszük 1 órára, majd megolvasztjuk az étcsokoládét, és gyors mozdulatokkal bevonjuk a piskótatekercset és a tetejét díszíthetjük cukorszirup csíkokkal, vagy dekorcukorral is.

sütési idő: 15 min
hőfok: 180 °C

Hozzávalók

Hozzávalók 30 x 40 cm-es tepsihez
A piskótához:
- 4 tojás
- 15 dkg cukor
- csipet só
- 1/2 kávéskanál őrölt szegfűszeg
- néhány csepp narancsaroma
- 15 dkg liszt
- 2 kávéskanál sütőpor
- 3 evőkanál olaj
- 3 evőkanál víz
A krémhez:
- 2 narancs reszelt héja és leve
- 4 tojássárgája
- 2 egész tojás
- 10 dkg cukor
- 12 dkg vaj
- 25 dkg mascarpone
A tetejére:
- 10 dkg étcsokoládé

Kövess minket a Facebookon is!