Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Rebarbara pite recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 75 min
  • könnyû
  • olcsó

megtekintve: 13 767 alkalommal

elkészítve: 228 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: kovigyrogy

Elkészítése

A rebarbarát megszabadítjuk a leveleitől,megmossuk és a vékony hártyát lehúzzuk róla. Kb.10 cm-es darabokra vágjuk. A kétféle cukrot összekeverjük. Tepsibe (20*30 cm-es ) sütőpapírt helyezünk amit kicsit megvajazunk. A rebarbarákat megforgatjuk a cukorba és "parketta" mintába elhelyezzük a tepsibe. A sütőt 160 fokra előmelegítjük.
A lisztet a sütőport és a csipet sót összekeverjük. A szoba hőmérsékletű vajat a citromhéjat és a maradék cukrot egy tálban kézi mixer segítségével habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat,majd a vanília kivonatot is. Természetesen folyamatos keverés közben.Végül belekeverjük a joghurtot.
A vajas masszához hozzászórjuk a lisztet és jól eldolgozzuk.
A masszát rákenjük a rebarbarára majd az előmelegített sütőbe rakjuk és kb.50 percig hőlégkeveréssel készre sütjük. Tűpróbát végezzünk!
Tepsiben hagyjuk kihűlni,majd megfordítjuk és megszabadítjuk a sütőpapírtól. Tálalhatjuk vanília fagylalttal,joghurttal de magában is nagyon finom.

sütési idő: 50 min
hőfok: 160 °C
sütési mód: légkeverés

Hozzávalók

40 dkg rebarbara
10 dkg cukor
10 dkg melaszos nádcukor
28 dkg finomliszt
1 teáskanál sütőpor
1 csipet só
27 dkg vaj (szoba hőmérsékletű)
1 citrom reszelt héja
4 db tojás (szoba hőmérsékletű)
1 kávéskanál vanília kivonat
125 g görög joghurt (natúr)

Kövess minket a Facebookon is!