megtekintve: 5 733 alkalommal
elkészítve: 121 alkalommal megfőztem én is
Fogjunk egy tálat és tegyük bele a tészta hozzávalóit, lisztet, vajat, porcukrot, vaníliás cukrot, tojást, sót és a kókuszreszeléket. Rendesen dolgozzuk az anyagokat.
Mikor kész vagyunk csomagoljuk fóliába és 30 percet pihentessük a hűtőben.
Melegítsük elő a sütőt 180 C fokra és készítsünk egy nagyobb tepsit, amit kibélelünk sütőpapírral.
Lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát ügyelve arra, hogy egyenletes legyen a tészta vastagsága. Egy kerek pogácsaszaggatóval szúrjuk ki a tésztát. Tegyük a kör alakú tésztákat a tepsibe és süssük meg őket 8- 10 perc alatt.
Sütés után tegyük egy külön felületre és hagyjuk kihűlni őket.
Ha a korongok kihűltek, kettesével ragasszuk össze őket az eperlekvárral.
Negyedóra pihentetés után bevonhatjuk felolvasztott fehér csokoládéval.
sütési idő: 8 min
hőfok: 180 °C
200 g finomliszt
140 g hideg vaj
70 g porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 db tojás
1 csipet só
80 g kókuszreszelék
100 g eperlekvár a töltelékhez
Bevonathoz:
300 g fehér csokoládé