megtekintve: 9 319 alkalommal
elkészítve: 247 alkalommal megfőztem én is
Az élesztőt morzsoljuk bele a langyos, cukros tejbe, majd futtassuk fel.
A lisztet keverjük össze a sóval, majd adjuk hozzá a felkockázott, hideg vajat, és kezdjük el összemorzsolni.
Amikor már kellően morzsalékos, adjuk hozzá az előzőleg villával összenyomkodott túrót, és az apróra vágott snidlinget, majd szintén keverjük alaposan össze. (én a snidlinget ollóval vágtam össze)
Ezután csináljunk a közepébe egy mélyedést, majd öntsük bele a felfuttatott élesztőt, és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát.
Tegyük lisztezett felületre, majd takarjuk le a tállal amiben összegyúrtuk, és hagyjuk szobahőmérsékleten 30 percig kelni.
Amikor a tészta megkelt, lisztezett felületen nyújtsuk ki kb. 1,5 cm vastagra, majd kenjük le az egész tojással, szórjuk meg a reszelt sajttal, és ízlés szerint vágjuk fel.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd egymástól kicsit távolabb, helyezzük rá a tésztarudakat.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 20-25 perc alatt süssük szép pirosra.
sütési idő: 20 min
hőfok: 170 °C
sütési mód: légkeverés
Nagyon finom, a tésztája igen könnyű a tetején pedig ropogós a pirosra sült sajt. A snidlinget ki is hagyhatjuk, de szerintem kár lenne, mert nagyon finom ízt ad neki.
50 dkg liszt
25 dkg túró
25 dkg vaj
2 dkg élesztő
1 dl tej
1 tk cukor
2-3 tk só
1 marék apróra vágott snidling
15 dkg reszelt füstölt sajt (a tetejére)
1 db tojás a lekenéshez