rejtvénylapok háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Olasz ribizli torta recept

A recept értékelése: 3,8 pont
  • 45 min
  • közepes
  • közepesen olcsó

megtekintve: 1 792 alkalommal

elkészítve: 25 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Elkészítése

Elkészítés:veszünk egy 22-24 centi átmérőjű kerek hullámos szélű tortaformát,vagy pite formát kikenjük vajjal .
A kinyújtott tésztával kibéleljük úgy a formát ,hogy a szélei kissé túllógjon .Ezután hűtőbe rakjuk
,amíg a töltelék elkészítjük .
A desszert tölteléke a mascarponét ,a tejföllel,a cukorral a citrom reszelt héját,levét,a tojássárgájával,és vanília rúg belsejét alaposan összekeverjük .A tojás fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük és krémhez keverjük laza mozdulattal .
A kész masszát beleöntjük a tésztával bélelt formába,és egy spatula segítségével elsimítjuk a tetejét.
A sütőt 180 c előmelegítjük .
A ribizlit megmossuk leszemezzük . A torta tetejét kirakjuk a ribizli szemekkel.A széleinél túlhajló tésztát felhajtjuk a torta széléhez ,összecsipkedjük.
A sütőbe toljuk és 30 -35 perc alatt pirosra sütjük .
Ha elkészült hagyjuk kihűlni cikkekre és cikkekre vágjuk. A tetejét megszórjuk porcukorral.

sütési idő: 30 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: légkeverés

Személyes jó tanács

A sajttortát mindig hagyjuk ki hűlni mielőtt felszeletelnénk.

Hozzávalók

1 csomag 250 dkg nyújtott leveles tészta,
5 dkg liszt a szóráshoz,
250 dkg mascarpone krémsajt ( én laktózmenteset vettem)
250 dkg tejföl,( szintén laktóz mentes)
15 dkg porcukor,
1 citrom reszelt héja,
1 fél citrom leve,
1 rúd vanília ,
2 db egész tojás
csipet só, ,
25 dkg friss piros ribizli ,
vaj a formához,
1 evőkanál porcukor a szóráshoz.

Kövess minket a Facebookon is!