megtekintve: 42 834 alkalommal
elkészítve: 200 alkalommal megfőztem én is
Elkészítés:veszünk egy 22-24 centi átmérőjű kerek hullámos szélű tortaformát,vagy pite formát kikenjük vajjal .
A kinyújtott tésztával kibéleljük úgy a formát ,hogy a szélei kissé túllógjon .Ezután hűtőbe rakjuk
,amíg a töltelék elkészítjük .
A desszert tölteléke a mascarponét ,a tejföllel,a cukorral a citrom reszelt héját,levét,a tojássárgájával,és vanília rúg belsejét alaposan összekeverjük .A tojás fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük és krémhez keverjük laza mozdulattal .
A kész masszát beleöntjük a tésztával bélelt formába,és egy spatula segítségével elsimítjuk a tetejét.
A sütőt 180 c előmelegítjük .
A ribizlit megmossuk leszemezzük . A torta tetejét kirakjuk a ribizli szemekkel.A széleinél túlhajló tésztát felhajtjuk a torta széléhez ,összecsipkedjük.
A sütőbe toljuk és 30 -35 perc alatt pirosra sütjük .
Ha elkészült hagyjuk kihűlni cikkekre és cikkekre vágjuk. A tetejét megszórjuk porcukorral.
sütési idő: 30 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: légkeverés
A sajttortát mindig hagyjuk ki hűlni mielőtt felszeletelnénk.
1 csomag 250 dkg nyújtott leveles tészta,
5 dkg liszt a szóráshoz,
250 dkg mascarpone krémsajt ( én laktózmenteset vettem)
250 dkg tejföl,( szintén laktóz mentes)
15 dkg porcukor,
1 citrom reszelt héja,
1 fél citrom leve,
1 rúd vanília ,
2 db egész tojás
csipet só, ,
25 dkg friss piros ribizli ,
vaj a formához,
1 evőkanál porcukor a szóráshoz.