megtekintve: 709 alkalommal
elkészítve: 12 alkalommal megfőztem én is
1. A cukrot és az élesztőt a langyos vízhez adjuk, majd lefedve 5 percig futtatjuk.
2. A többi hozzávalót egy tálban elkeverjük, majd folytonos keverés mellett lassan hozzácsorgatjuk a felfuttatott élesztőt. Kezünket kissé beolajozzuk, gombócot formálunk a tésztából és egy üveg vagy fém falú edényben, folpackkal lefedve 40 percig meleg helyen kelni hagyjuk.
3. A tésztát rizsliszttel szórt sütőpapírra helyezzük, félbe vágjuk, majd benedvesített nyújtófával két, kb 30 cm-es kerek pizzatésztát nyújtunk belőle. Olyan vastagra nyújtsuk, hogy a tésztánk még további 2 cm-t emelkedni fog sütés közben! Ezután 10 percig letakarva kelesztjük még őket.
4. Előmelegített sütőben, 200 C-on 12 percig sütjük őket, majd ráhelyezzük a szószt, a feltéteket és további 10-15 percig sütjük.
5. Még melegen szeleteljük és frissen tálaljuk.
sütési idő: 30 min
sütési mód: légkeverés
- 240 ml langyos víz
- 1 ek cukor
- 1,5 tk instant élesztő
- 225 g gluténmentes liszt (all purpose)
- 40 g rizsliszt + kevés a nyújtáshoz
- 1 ek útifűmaghéj liszt
- 1 tk sütőpor
- 2 ek olívaolaj + a kenéshez
- csipet só