

megtekintve: 5 516 alkalommal
elkészítve: 172 alkalommal megfőztem én is
A hozzávalókat (túró, cukor, citromhéj, kókuszreszelék, tejföl) összegyúrjuk, kb. 5 dkg kókuszreszelék kivételével, és kisebb golyókat formálunk belőle. Ezek lesznek a pipik testei. A végén minden egyes golyócskát a félre tett kókuszreszelékbe hempergetünk bele.
A marcipánmasszából készítjük el a pipik csőrét, taréját és a lábát.
A marcipánmasszát így becsomagolva meleg vízbe, vagy más meleg helyre kell rakni.
Én általában a radiátorra teszem, ha van fűtés, ott aránylag hamar megmelegszik. Ha már megmelegedett, akkor aránylag könnyen lehet vele dolgozni. Pici, aránylag egyforma darabokat törünk a masszából és elkészítjük a pipik orrát, (segítségül én fogvájót használok) majd kicsit nagyobb darabokból a lábát és a taréját kiképezzük. Ezután szegfűszegből szemeket rakunk a pipiknek.
Tálra rendezzük, s készen is vagyunk.
Érdemes előző este elkészíteni, s csak másnap tálaljuk.
25 dk túró
20 dkg cukor
1 db citromhéj
15 dkg kókuszreszelék
1 ek. tejföl
16 db szegfűszeg
1 csomag piros színű marcipánmassza
1 csomó petrezselyem-zöld
kb. 10 db fogvájó