megtekintve: 30 252 alkalommal
elkészítve: 343 alkalommal megfőztem én is
A tésztához a 4 tojásfehérjét kemény habbá verem, közben beleteszem a 4 púpos evőkanál porcukrot, majd hozzáadom a 4 tojássárgát. Ezután hozzáadok 2 evőkanál lisztet, 1 cs. csokipudingot, valamint a sütőport. Zsírozott vagy sütőmargarinozott, lisztezett (kb. 29x33) tepsiben megsütöm. Krém: 1 üveg meggybefőttet apróra vágok, a levét visszafogom és kiegészítem vízzel, hogy 6 dl legyen. Az így kapott levet a 2 cs. vaníliás pudinggal, 10 dkg cukorral, és 1 cs. vaníliás cukorral felfőzöm, még forrón hozzáadom a meggyet, és fahéjjal ízesítem. A tetejére kerül a tejszínhab amit csokireszelékkel megszórok.
főzési idő: 20 min
sütési idő: 30 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: légkeverés
Savanykás és nagyon finom puha sütemény
• elkészítés:60 - 90 perc
• nehézség:normál
• sütési hőfok:180 ℃
• sütési idő:20 perc
• Tészta
4 db tojás
4 púpos evőkanál porcukor
2 evőkanál liszt
1 cs. csokoládés puding
1/3 sütőpor
• Krém
1 üveg meggybefőtt
2 cs. vaníliás puding
10 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor
fahéj
2 dl tejszínhab