megtekintve: 17 187 alkalommal
elkészítve: 375 alkalommal megfőztem én is
A kimagozott meggyet lecukrozzuk, kis fahéjjal összekeverjük, és állni hagyjuk.
A tésztához a lisztet, sütőport, porcukrot, citromhéjat összekeverjük, majd a margarinnal elmorzsoljuk. A 2 tojás sárgáját beletesszük, és gyorsan puha tésztát gyúrunk belőle.
Kettéosztjuk a tésztát úgy, hogy az egyik fél egy kicsit nagyobb legyen, és ez kerül majd alulra. Lisztezett deszkán a tepsinknél kicsit
nagyobbra nyújtjuk, és beletesszük úgy, hogy az oldalaira is kerüljön tészta. Vékonyan megszórjuk zsemlemorzsával.
A meggyet kinyomkodjuk, és egyenletesen eloszlatjuk a tésztán. Megint megszórjuk egy kis zsemlemorzsával.
A másik tésztát éppen akkorára nyújtjuk, hogy betakarja a meggyet, a széleit jól lenyomkodjuk.
Villával megszurkáljuk a tésztát, majd tojásfehérjével megkenjük és előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
sütési idő: 50 min
hőfok: 165 °C
sütési mód: alul-felül sütés
60 dkg liszt
40 dkg margarin
20 dkg porcukor
20 dkg cukor
2 tojás
1 cs sütőpor
1 citrom reszelt héja
pici zsemlemorzsa
1 kg meggy
pici fahéj