megtekintve: 9 587 alkalommal
elkészítve: 255 alkalommal megfőztem én is
A száraz hozzávalókat összevegyítjük. Az olvasztott mézet és az olvasztott kókuszzsírt hozzáöntjük, majd a felvert tojást és a vizet is. összegyúrjuk, és 3-4 órára a hűtőbe tesszük.
A hűtőből kivéve rizslisztezett munkafelületen átgyúrjuk a tésztát, majd 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk.
Vastagabb papírból elkészítjük a sablont, amit a tésztára helyezve körbevágunk. A hatszögből (21 cm átmérőjű körből kialakított szabályos hatszög) kettő darab kell, a téglalapból (9 x 7 cm) pedig hat. Tepsibe helyezzük a formákat és 180 fokon 8-10 perc alatt megsütjük. Vigyázzunk rá, mert gyorsan megsül.
Az írókához a porcukrot és a tojásfehérjét kikeverjük, és egy apró lyukú habzsákba töltjük.
Ha teljesen kihűlt a mézeskalács, először írókával díszítjük a lapokat, majd ha teljesen megszáradtak, összeállítjuk, és az íróka segítségével összeragasztjuk azokat.
A maradék tésztából karácsonyi motívumokat szúrhatunk ki, és ezekkel meg is tölthető a doboz.
sütési idő: 10 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: légkeverés
60 dkg rizsliszt
1-2 ek nyírfacukor
10 dkg kókuszzsír
30 dkg Bio vegyes virágméz
2 tk őrölt fahéj
2 tk őrölt szegfűszeg
2 tk szódabikarbóna
2 db tojás
Díszítéshez: (íróka)
1 tojásfehérje
kb 20 dkg porcukor
egy-két csepp piros ételszínező