rejtvénylapok háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Zöldfűszeres sós túrótorta recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 75 min
  • könnyû
  • drága

megtekintve: 1 166 alkalommal

elkészítve: 18 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Kard Éva

Elkészítése

A kekszet (v. kétszersültet) morzsoljuk össze, majd adjuk hozzá a felmelegített vajat, és keverjük alaposan össze. (annyi vajat adjunk hozzá, hogy összeálljon a keksz)

A tortaformát béleljük ki sütőpapírral, majd öntsük bele a vajas-kekszet, és tenyérrel alaposan nyomkodjuk bele.

Ezután tegyük be a hűtőbe kb. 1 órára, hogy teljesen megdermedjen.

A túrót villával kicsit nyomkodjuk össze, majd adjuk hozzá a mascarponét, az olívaolajat, a tejfölt, ízlés szerint sót és őrölt borsot, majd robotgéppel keverjük alaposan össze.

A snidlinget vágjuk fel apróra, majd szintén keverjük hozzá a túrós masszához. (ízlés szerint más zöldfűszert is keverhetünk hozzá)

A tejet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, és állandó keverés mellett, adjuk hozzá a zselatint. Ezután addig keverjük, még a zselatin teljesen feloldódik, és langyosra hűl.

Ezután a zselatinos tejet öntsük hozzá a túróhoz, majd robotgéppel keverjük alaposan össze. (Én szűrőn átszűrtem a zselatint, hogy szép selymes legyen majd a töltelék)


Vegyük ki a hűtőből a kekszes alapot, majd egyenletesen öntsük rá a túrós tölteléket. Ezután tegyük vissza a hűtőbe pár órára (v. egész éjszakára) hogy a töltelék teljesen megdermedjen.

Személyes jó tanács

Tálalás előtt vegyük ki a megdermedt tortát a hűtőből, és ízlés szerint díszítsük vékonyra felszeletelt retekkel, és apróra vágott snidlinggel, majd szeleteljük fel, és úgy kínáljuk pl. a húsvéti sonka mellé.

Hozzávalók

Kekszes alap hozzávalói 24 cm-es tortaformához:

20 dkg sós keksz (v. kétszersült)
15-20 dkg vaj


Túrós töltelék hozzávalói:

45 dkg tehéntúró (v. juhtúró)
50 dkg mascarpone
2 ek olívaolaj
2 dl tejföl
1 tk só
őrölt fehér bors (ízlés szerint)
1 kisebb csokor snidling
15 gramm zselatin (por)
1 dl tej

Kövess minket a Facebookon is!